|
Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów i motocykli marki Suzuki.
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
leong
|
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 9:11 pm Temat postu: Zgubiony kluczyk z immo |
|
|
| Mam pewien problem. Jestem posiadaczem Suzuki Wagon R+ z 2003 r i zgubiłem zapasowy kluczyk do niego. Jest fajnie póki nie zgubię kluczyka, którego używam. Wiem, że kluczyk posiada immobilizer, transponder czy jak to zwał. Gość w dorabialni kluczy zczytał z kluczyka kod i stwierdził, że kodowani jest od opla, powiedział również, że do zaprogramowania tego czegoś potrzebny jest kod dostarczany wraz z pojazdem. Ja samochód kupiłem w salonie jednak kodu w papierach nie było. Jak go zdobyć???. W salonie powiedzieli mi, że nowy, nacięty kluczyk kosztuje 700 złociszów chyba plus kodowanie. Może ktoś ma pomysł jak ograniczyć koszty drugiego, zapasowego kluczyka? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Avalanche Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 9:53 pm Temat postu: |
|
|
Kod czasami jest na blaszce dołączonej do kluczyka.
Miałeś jeden kluczyk? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
leong
|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 8:42 am Temat postu: |
|
|
| Ten kod to do nacięcia kluczyka nie do immo |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lukaszl_86

|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 12:52 am Temat postu: |
|
|
nie chcąc tworzyć nowego wątku może koledzy poradzą coś w przypadku zagubienia ekhm , pilota od centarlanego/alarmu do balerona  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wrona Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 6:37 pm Temat postu: |
|
|
Łukasz a masz tylko jeden ten pilot??
powiem Ci szczerze że ja mam dwa i w razie zgubienia nie wiem co by zrobił hmm chyba żę idzie dostać same piloty od danego typu alarmu i centralki zamontowanej w samochodzie _________________ Darek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lukaszl_86

|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 9:25 pm Temat postu: |
|
|
| Wrona napisał: | Łukasz a masz tylko jeden ten pilot??
powiem Ci szczerze że ja mam dwa i w razie zgubienia nie wiem co by zrobił hmm chyba żę idzie dostać same piloty od danego typu alarmu i centralki zamontowanej w samochodzie |
no właśnie jest i teraz się z niego korzysta ale nie wiem co będzie jak zaginie , bo to rożnie bywa  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|