Cześć, mam pytanie o układ hybrydowy. Mam Swift 2018 Elegance, z drugiej ręki. Przejrzałem instrukcję, mniej więcej wiem jak to powinno działać. Z racji pory roku wiem, że generalnie system musi powiedzmy złapać swoją temperaturę roboczą. Odpalam auto i rozumiem, że system może nie działać od razu po odpaleniu, dopiero po paru km. Czasami widzę animację na zegarach, że motor elektryczny wspomaga silnik spalinowy ale generalnie więcej tego nie widzę, ale widzę natomiast, że ubywa belek prądu na baterii, mimo że wcześniej nie było animacji wspomagania. Nie wiem czy to OK. Podczas hamowania silnikiem czy w czasie jazdy w dół bez gazu, widać animację ładowania baterii raz za razem, bateria zdaje się ładować.
Druga sprawa, to przycisk Start/Stop A, ten ze strzałką. Kiedy go przyciskam, to nic się nie dzieje. Nie otrzymuję informacji na zegarach, że został wyłączony. Pomyślałem sobie, że przytrzymam go dłużej i ku mojemu zdziwieniu niby wyłączyło się "trzymanie w pasie ruchu", system antykolizyjny i coś tam jeszcze. Pozostałe przyciski w sąsiedztwie "A" działają poprawie.
|