Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 08-09-2025, 10:40

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Suzuki: Swift
Czesc, kupiłem Swift 2025. Autko super, ładne, kierownica bardzo przyjemna, estetyczny środek (trochę ten wyświetlacz mnie drażni). Dzisiaj pierwszy raz pojeździłem sobie. Katastrofa - auto wydaje dźwięk za każdym razem kiedy zmienia się ograniczenie prędkości "kwa kwa", jak pojedziesz 51km/h przy ograniczeniu do 50km/h zrobi "pip, pip, pip", jeśli sprobujesz jechać ok 50 (wiadomo ze prędkość w mieście zawsze troszkę się zmienia - raz 49 raz 51 to robi "pip, pip, pip" prawie cały czas. Do tego za każdym uruchomieniem musisz potwierdzić na ekranie ze akceptujesz i odsłuchać dźwięk powitalny. Teoretycznie da się cos z tych głupot wyłączyć (dość skomplikowana procedura dostępna tylko jak auto stoi) ale za każdym uruchomieniem będzie ten sam cyrk od nowa. Odpowiada za to system ISA - wszystkie nowe musza to mieć (pozdrowienia dla UE). Różnica tylko taka ze niektóre marki maja przycisk którym to można wyłączyć. W Suzuki katastrofa. Mam auto trzeci dzień i cala radość poszła w [cenzura]. Przejechałem z 60km a auto wydało siebie tyle dźwięków ze wysiadając chciało mi się wymiotować. Zanim kupisz nowe Suzuki - pojeździj sobie z godzinę i zobacz czy to dla ciebie ok. Zrobiłem sobie przejażdżkę próbna ale dość krotka, jakoś byłem pewien ze można wszystko pokonfigurowac i dopasować do potrzeb kierowcy.

Da rade sie przyzwyczaic. Pare razy jezdzilem nowa Vitara 2025 (z 200km). Na poczatku porazka, potem po prostu ignorujesz te pipczyki. Bardziej drazni to monitorowanie zmeczenia kierowcy.
Wydaje mi sie ze po prostu wlaczylo Ci sie rozczarowanie kupnem, jak emocje zakupowe opadly, a auto jest fajne.(chcialem Swifta jako zastepcze, ale tylko vitara i vitara)

Naprawde sie tego nie da wylaczyc calosciowo? Mam co prawda scrossa z 2022, ale jak tam sie wylaczy rozpoznawanie znakow w menu to juz "na zawsze". I znikaja przy okazji pipczyki i ostrzezenia.

Suzuki: Swift
Od 2024 obowiązuje ISA w całej UE. W Swift można to wyłączyć jak przebrniesz przez menu ale tylko do następnego uruchomienia. Lubie słuchać muzyki w aucie a to ciagle pipanie to dla mnie katastrofa. Fakt pozostałe aspekty Swift są super - design, jakość materiałów, ekonomia, luksus kierownica, CarPlay, adaptacyjny tempomat, trzymanie pasa ruchu, kamera cofania itd. To nieustanne pipanie jest dla mnie nie do zniesienia. Niektóre marki maja opcje wyłączania tego jednym przyciskiem. Swift tylko przy włączonym silniku na zaparkowanym aucie ukryte w menu. Ok jak jedziesz trasę ale to auto służy do krótkich odcinków.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00