Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 31-07-2025, 16:41

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość

Witam!!
Mam możliwość zakupienia w Niemczech Grand Vitary z 2006 roku lecz z dwoma miejscami siedzącymi. Mam pytanie czy prosta jest przeróbka (czy pasują mocowania siedzeń itp.). Jak wygląda sprawa zarejestrowania tego autka na osobowe 5-cio miejscowe?
pozdrawiam

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Co do przeróbki, to nie wiem, co do rejestracji, to jedna z odpowiedzi pana Google`a:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=86486078

Tytuł:

przerobka niepowinno byc problemu (nie jestem pewien)
tez wlasnie mialem okazje kupic takie suzuki Xl7 (ja chcialme gv)
jednak zostalem czy gv i

tam jest taka dorobiona paka plaska i nia sa przykryte wlasnie wszystkie mocowania te paki sa dorabiane przez jakis zaklad bo czsto mozna sie spotkac wlasnie z takimi autami w niemczech i powinno to byc demontowalne
spytaj sie w komisie czy to niemogli by ci to usunac przy zakupie
tylko uwazaj bo w polskim servisie kanapa do gv z 06 z biala skora kosztuje 13 tys zl (tak mi powiedzieli jak dzwonilem)

podaj jakies blisze info na temat auto to ci pomoge (ew.link do ogloszenia).

najlepiej jak bys takie auto dorwal w polsce i sie wypytal wlasciciela co i jak (lub sprzedajacego).

pozdr.

Tytuł:

Witam, jestem "nowy" na tym forum, ale akurat w kwestii przeróbki mam jako takie pojęcie. Sam kupiłem Grand Vitarę dwu miejscową (zarejestrowana jako ciężarowa). Puki co to jej jeszcze nie doprowadziłem do porządku, ale na pewno założenie tylnej kanapy to nie problem (inna sprawa, że zdobycie takiej kanapy nie jest sprawą prostą - mi się udało).
Generalnie te "ciężarówki" to są normalne 5-o miejscowe samochody i przeróbka z powrotem do 5-o miejscowej nie jest problemem jeśli masz wszystkie niezbędne elementy (tzn. kanapę i pasy bezpieczeństwa). Z tego co wiem to do ponownej rejestracji jako osobowy potrzebujesz dokumenty: karta zmian w pojeździe, fakturę za przeróbkę z zakładu który ma do tego uprawnienia oraz bodajże wpis do ewidencji tegoż zakładu (prawdopodobnie po to aby udokumentowac, że zakład był do tej przeróbki uprawniony). Pozdrawiam

Tytuł:

Witam
z tym przerejestrowywaniem same tylko kłopoty wyszły. Mam GV 2,0 td z 2001 roku 5-cio drzwiowa, sprowadzona była jako sam. ciężarowy, ale poprzedni właściciel za kasę pod ladą zarejestrował jako wersję 5-drzwiową, odkupując od niego do głowy mi nie przyszło, że w moim powiecie coś się zmieni co do rejestracji. Ale się zmieniło, wbili mi jako wersja 4-drzwiowa - przy czym oryginalnych pasów jest 5. Jak głupi jeździłem od urzędników do stacji kontroli gdzie łapali się za głowy co urzędasy chcą. Stanęło na tym, że musiałem podpisać nieprawdziwy papier o zamontowaniu dodatkowego piątego pasa, a stacja mi to poświadczyła, czyli ja i stacja na prośbę urzędników skłamaliśmy. dodatkowo zapłaciłem około 200 zł za te wszystkie formalności. Bez morału, do własnych przemyśleń...
pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia ;)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00