Witam! Mam scrossa z 2022 z silnikiem 1.4 mild hybryd 129km .Zauważyłem że ubyło trochę płynu chłodniczego i chciałbym go uzupełnic dolewając do wydzielonych wskazówek min / max.I teraz pojawił się dylemat jakiego użyć płynu.Mam na uwadze, podobno jest dobry do tego auta RAVENOL HJC Hybrid Japanese Coolant PREMIX -40oC to gotowy do użycia, wstępnie rozcieńczony płyn do chłodnic stworzony w oparciu o glikol etylenowy, bez zawartości amin i krzemianów, opracowany z udziałem inhibitorów o potwierdzonym długim działaniu. Chroni układ chłodzenia przed korozją i zamarzaniem, a latem przed przegrzaniem.I drugi obserwuję jeszcze płyn jest to;PRESTONE Płyn do Chłodnic -37°C 4L Amerykański płyn chłodniczy klasy premium, przeznaczony do chłodnic tradycyjnych i aluminiowych.
Kompatybilny z ponad 90% płynów na bazie mono-etylo-glikolu – można go bezpiecznie mieszać bez ryzyka utraty właściwości czy zmiany koloru.Wydłużona żywotność do 5 lat lub 250 000 km Zaawansowana technologia Extended Life Zawiera inhibitory korozji i środki przeciw pienieniu Bezpieczny w mieszaniu z innymi płynami chłodniczymi Nowoczesne opakowanie z systemem E-Z Pour – koniec z rozlewaniem Skuteczna ochrona przed przegrzaniem i osadami.Może ktoś już dolewał sobie w zbiorniku wyruwnawczym płyn i mógł mi podpowiedzieć jaki z tych co wymieniłem płynów byłby lepszy.Oglądałem też dedykowany do Suzuki niebieski LLC Super lecz nie mogę na taki natrafić aby był z tym kolorem ewentualnie i dlatego podałem te 2 typy płynów. Dzieki za wskazówki.P.S.
|