Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 21-06-2025, 23:46

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość

Witam. Na początku mego pierwszego postu chciałbym Wszystkich przywitać.
Moja szanowna małżonka stała się posiadaczem s-cross-a w wersji pemium. Auto spełniło jej wszystkie oczekiwania :) oprócz jednego - książki telefonicznej. Czy jest możliwość exportu / importu całej ksiażki telefonicznej z telefonu bez żmudnego wprowadzania każdgo kontaktu oddzielnie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 13-11-2015, 18:24 przez DarKam, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Suzuki: S-cross Allgrip CVT
W przypadku tradycyjnego radia (Panasonic) nie ma takiej moźliwości, numery przesyła się z telefonu pojedynczo. Ale nie ma też wiele do wpisania - tylko 20 pozycji ;)

Tytuł:

Witam. Szkoda że zestaw bluetooth nie pobiera kontaktów - samodzielne wysyłanie jest archaicznym rozwiązaniem.
A jaki dokładnie model radia jest montowany fabrycznie w tym aucie.
Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

PANASONIC CQ-JZ33F1AE

Suzuki: S-cross 1,6 Premium
Witam.
Po pół roku użytkowania samochodu postanowiłem w końcu zabrać się za wpisanie kontaktów tel. do książki adresowej w radiu.
Zgodnie z tym co przeczytałem w instrukcji obsługi, po wpisaniu danych powinienem uzyskać dwie funkcje, wybieranie głosowe po nazwie oraz wyświetlanie nazwy użytkownika przypisanych do nr tel. Niestety wybieranie głosowe nie działa , a przypisanie nazwy użytkownika, inaczej niż w wersji głosowej, jakoś mi nie wychodzi. Może ktoś zmagał się z tymi zagadnieniami, jeżeli tak to proszę o pomoc.
Pozdrawiam

też proszę o pomoc, mam podobny problem :)

Co do wybierania głosowego , w instrukcji jest napisane jak to zrobić. Niestety postępując zgodnie z instrukcją, funkcja nie działa.
Swoją drogą zauważyłem , że nie jest ona zbyt precyzyjna nawet w opisie obsługi manu. Co do wyświetlania nazw jest tylko napisane, że są one wyświetlane jeżeli zostały wcześniej wpisane. Niestety jak dokonać tego wpisu nie znalazłem słowa. Zadzwoniłem do salonu aby uzyskać jakąś informację ale jakoś nie mogę trafić na kogoś kto mógłby mi udzielić informacji. Już trzy razy uzyskałem odpowiedż, że właśnie tego pana nie ma na miejscu.
pozdrawiam

Suzuki: S-cross
Ja się zabieram za to już czwarty miesiąc od kupna i wciąż nie mam siły;-)
Ale może w weekend spróbuję i jak wyjdę z pojedynku zwycięsko to nie omieszkam się podzielić.
Nie byłoby źle jak by ktoś jednak miał już przetartą ścieżkę i podzielił się swoim noł-hał z innymi w tym miejscu;-)
Chętnie zaprzągnąłbym do roboty bezrobotny jak na razie klawisz wyboru głosowego...

Suzuki: S-cross
Zabrałem się za to i jestem z siebie dumny - za pierwszym podejściem się udało...;-)
Postaram się opisać w miarę czytelnie.
Do pewnego momentu instrukcja prowadzi dobrze, ale niestety dalej się wysypuje.
Dobrze jest do momentu, kiedy wybieramy wprowadzenie numeru z telefonu i wysyłamy kontakt przez Bluetooth do radia.
Po odebraniu kontaktu na wyświetlaczu radia powinna pokazać się nazwa kontaktu wyświetlana naprzemiennie z numerem (jeśli kontakt ma zapisane w telefonie dwa numery to radio głupieje i wyświetla mi tylko +48 i koniec).
I wtedy konieczny jest krok, którego instrukcja nie opisuje - po prostu w chwili wyświetlania wprowadzonego kontaktu trzeba wcisnąć pokrętło i albo pojawi się od razu (albo trzeba przewinąć pokrętłem) poszukiwana przez nas i nieobecna w instrukcji opcja "RECORD NAME". I dalej już jest pikuś - wciskamy pokrętło, po sygnale mówimy dość głośno i wyraźnie kontakt i jak ten chińczyk co tam siedzi w środku to zrozumie to powtarza nasze nagranie i wystarczy tylko "confirmnąć" (w przeciwnym razie pojawi się komunikat: "Pardon?" - czyli, że nie kuma...).
Po wyjściu z Bluetootha wystarczy wcisnąć klawisz wybierania głosowego na kierownicy, wypowiedzieć magiczną wcześniej nagraną nazwę (oczywiście znów w miarę głośno i wyraźnie) i znowu on nam to potwierdza i wyświetla kontakt (jak zrozumie oczywiście), przy czym nie łączy od razu z kontaktem, tylko go wyświetla, a my możemy teraz połączyć się klikając przycisk słuchawki. To w sumie lepsze rozwiązanie, niż łączenie od razu z kontaktem, bo jak się ma np. żonę Olę i kochankę Alę to mógłby z tego wyniknąć niezły galimatias, jeśliby ten chińczyk tam schowany cosik pomylił...;-)
Nie wiem czy to jest wystarczająco jasne - jak co to jutro na spokojnie może to uzupełnię.

W końcu dzisiaj miałem trochę czasu i dokończyłem wpisywanie kontaktów tak aby wyświetlały się w radiu nazwy połaczeń przychodzących.
Generalnie zulos wszystko opisał b.dobrze. Mam jeszcze tylko dwie uwagi. Nazwa wyświetla się tylko wówczas, gdy kontakt zostanie przesłany przez BT z telefonu. W przypadku wpisów wykonanych ręcznie system nie wyświetla nazw. Nr telefonu musi zaczynać się na +48..., gdy tego nie ma to nazwy także się nie pojawiają. Podoba mi się wybieranie z klawiatury nr radia, działa to sprawniej niż wybieranie głosowe.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00