Witam
Po wymianie rozrządu chciałem wymienić uszczelkę pokrywy zaworów. Jednak nie umiem znaleźć właściwej, wszystkie rysunki i katalogi jakie znalazłem podają numer części która nie pasuje i wygląda zupełnie inaczej. Znalazłem tutaj na forum kiedys adres strony do rozkodowania numeru VIN i tam były rysunki. Teraz ta strona już nie działa

To była strona
www.17.vin.com No dobrze, pytanie. Czy ktoś może mi poddać numer katalogowy suzuki właściwej uszczelki pokrywy zaworów do silnika 2.0 benzyna z samochodu z roku 2007.
http://www.megazip.net/zapchasti-dlya-a ... =633242964Ja dostałem tą uszczelkę która jest oznaczona nr 3 na tym rysunku i generalnie o nią mi chodzi tylko, że ona w sliniku jest zupełnie inna. To już nawet widac na tym rysunku, że ta z rysunku nie pasuje do silnika. Widać to w części tylnej głowicy bo są wycięcia w głowicy na wałki rozrządu a uszczelka nie ma tych półkoli do uszczelnienia tego miejsca jak i nie ma uszczelnienia nachodzącego na tuleje w których są świece.
I w ogóle jeszcze jedna dziwna sprawa. Jak pierwszy raz wszedłem na ta stronę i podałem numer VIN to od razu dostałem informacje o samochodzie i te rysunki. Teraz jak podaje VIN to dostaje informacje, że VIN nie jest poprawny. I najdziwniejsze jest to, że nie tylko na tej stronie. Oczywiście wpisany jest poprawnie. Mój VIN to JSAJTD54V00217104.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam