Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 04-08-2025, 05:39

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość

Suzuki: Grand Vitara II
Witam
Po wymianie rozrządu chciałem wymienić uszczelkę pokrywy zaworów. Jednak nie umiem znaleźć właściwej, wszystkie rysunki i katalogi jakie znalazłem podają numer części która nie pasuje i wygląda zupełnie inaczej. Znalazłem tutaj na forum kiedys adres strony do rozkodowania numeru VIN i tam były rysunki. Teraz ta strona już nie działa :( To była strona www.17.vin.com
No dobrze, pytanie. Czy ktoś może mi poddać numer katalogowy suzuki właściwej uszczelki pokrywy zaworów do silnika 2.0 benzyna z samochodu z roku 2007.

http://www.megazip.net/zapchasti-dlya-a ... =633242964

Ja dostałem tą uszczelkę która jest oznaczona nr 3 na tym rysunku i generalnie o nią mi chodzi tylko, że ona w sliniku jest zupełnie inna. To już nawet widac na tym rysunku, że ta z rysunku nie pasuje do silnika. Widać to w części tylnej głowicy bo są wycięcia w głowicy na wałki rozrządu a uszczelka nie ma tych półkoli do uszczelnienia tego miejsca jak i nie ma uszczelnienia nachodzącego na tuleje w których są świece.

I w ogóle jeszcze jedna dziwna sprawa. Jak pierwszy raz wszedłem na ta stronę i podałem numer VIN to od razu dostałem informacje o samochodzie i te rysunki. Teraz jak podaje VIN to dostaje informacje, że VIN nie jest poprawny. I najdziwniejsze jest to, że nie tylko na tej stronie. Oczywiście wpisany jest poprawnie. Mój VIN to JSAJTD54V00217104.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika

Witaj
do Twojej GV wychodzi uszczelka 11189-65j00, półksiężyce 2szt 11139-86500 i 4szt oringów na "rurki" świec 11179-81402

pozdrawiam Adrian

Suzuki: Grand Vitara II
Dziękuję bardzo.
Uszczelke w takim razie mam dobrą. Ale to i tak jest dziwne bo pytałem mechaników co wymieniali mi rozrząd i uszczelka jest jedna w której te półksiężyce i uszczelki na rurki świec są połączone razem z tą uszczelką co idzie dookoła.
Muszę dokupić resztę w takim razie.
Pozdrawiam

Suzuki: GVII J20A LPG
Czy ktoś orientuje się jaki zamiennik można dokupić dla tej uszczelki (11189-65J00)?
Patrzę uszczelki firm Elring i Victor Reinz i każda z nich wygląda inaczej niż oryginał Suzuki.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00