Dea2 pisze:
Przemekc1 pisze:
Regularnie ~145km/h co daje te rzeczywiste 140km/h autostradami. Dodatkowo z boksem na dachu około 120-130km/h spore dystanse.
Jak duży jest szum w kabinie przy tych prędkościach , da się słuchać radia jak przy 90km/h ?
Było bardzo głośno, zrobiłem pełne wygłuszenie samochodu i jest lepiej, ale przy tych prędkościach dalej szału nie ma, bo w grę wchodzą odgłosy z miejsc, których wygłuszyć się niezbyt da (górna część samochodu i szyby). Natomiast wygłuszenie znacznie pomogło w niższych prędkościach i tam różnica jest duża.
witolds pisze:
Jak to w ogóle działa w przypadku gwarancji? Bardzo mocno wymaga to rozebrania auta? Ostatnio zaczęła mi szurać szyba, szybka wycieczka do ASO, zrobili w dwie godziny czyszczenie w ramach gwarancji. Co jak znajdą wyciszenie - powiedzą, że auto było rozbierane i gwarancja przepada?
Ile kosztuje (mniej więcej) takie wyciszenie? Sam latam czasem po 140-150 i jakoś strasznie mi ten hałas nie przeszkadza, więc nie jestem pewien, czy wyciszenie jest warte potencjalnych problemów.
Pan robiący wygłuszenie mówił, że klienci nie zgłaszają problemów z gwarancja, bo robią wygłuszenie zawsze tak, że maty są pod wszystkimi kablami i elementami, do których trzeba się dostać. Tak samo wszystkie spinki i uchwyty są odpowiednio wycięte. Doświadczenia ze zgłaszaniem czegoś na gwarancji nie miałem, ale na przeglądzie kierownik serwisu powiedział, że fajnie zrobione to wygłuszenie, gwarancją nie straszył.
Zapłaciłem moim zdaniem dużo, zdaje się wyszło 6000zł, ale chciałem żeby to było zrobione kompleksowo przez firmę, która się tym zajmuje. Od 3 lat zero problemów, nic nie urwali, nic nie zaczęło hałasować czy się odpinać jeżęli chodzi o plastiki.