wolnym czasem policzę i przy zmianie opon wezmę coś szerszego. co do spalania.. (nie wiem mogę się mylić) ale to czy to aż bardzo drastycznie spadnie? Warto zaoszczędzić ten.. np litr spalania na setkę (to chyba i tak przesadnie strzeliłem). Szersze laczki to jednak lepsza przyczepność... i fajniej wyglądają

(takie tam zboczenie

). Zimówki też gdy będę zmieniał to na szersze, ale to tak za lat 3, tak myślę.
Generalnie nie trzymam opon dłużej jak 4 lata bo ta guma na nich staje się taka.. um popękana? Jak się tak przyglądnąć to ta guma jest.. taka popękana. Było nie było, ale wg. mnie bezpieczeństwo na 1 miejscu a opona jak w tej reklamie... jako jedyna z systemów bezpieczeństwa ma bezpośredni kontakt z jezdnią. Gdyby ktoś chciał kupić laczki w dobrej cenie i .. niezdarte 4 letnie to zapraszam do kontaktu za 3 lata

PPP
W poprzednim autku to jak wymieniałem laczki to facet co mi wymieniał.. odkupował ode mnie te laczki bo praktycznie zero zużycia miały

ale od tego autka to muszę poszukać kupca bo ten od poprzedniego autka to . nie ten rozmiar kół
Uważam, że pieniądze to nie wszystko. O opony trzeba dbać i mieć dobre. 4 lata i nowe. Niby michalina twierdzi że tak co 10 lat wymieniać jak bieżnik jeszcze ok.. bo guma traci właściwości, ale ... taka moja opinia i dzięki za linka, będę sprawdzał.
Pytanie się nasuwa inne, czy tam w tym s-cross'ie jest miejsce by włożyć szerszą oponę. Nie chodzi o wysokość już ale o .. szerokość bo wg tego licznika to i opona 225 wejdzie
na przeglądzie pocisnę serwisanta

może coś wyduszę
Bo jest jeszcze inna opcja

DD, ale to już taka mniej ode mnie zależna.. od finansów bardziej: za 3-4 lata będę miał auto na wymianę (to na sell, ale u jakiegoś dealera na wymianę

). Duże prawdopodobieństwo jest.. i oby się nie zmieniło

Ale to temat na później

Chyba, że znajdę kupca na mało śmigane (1 sezon) opony zimowe w dobrej cenie.. ultra grip 8 performance (zimówki)....
We wrześniu będę na przeglądzie to dopytam tych panów z serwisu jak to w praktyce wygląda.
Bo powiem Wam, że będąc na urlopie na wschodzie Polski uświadczyłem deczko śniegu i ... jak przy intensywnym opadzie śniegu wszyscy się ciągnęli 40 km/h tak na spokojnie lewym pasem 70-80 można było lecieć. Autko w trybie snow dawalo sobie świetnie radę (na odcinku około 100 km). Opony b. fajne i tak sobie myślę, że szersze by się lepiej spisywały
Jak dowiem - dam znać. Info się zapewne przyda maniakom szerokich laczków .. takim jak ja
pozdr.