ja czasami się zastanawiam po co ta gówno burza;D
ModEdit: gównoburza i dyskusja:
viewtopic.php?f=47&t=22849mocy w swifcie wystarcza

i wyprzedzac sie da i leciec bana sie 180 tez da , chociaż to drugie to juz mocne wrażenia

moc mocą ale moc to nie wszystko, jeszcze niech ktoś weźmie stosunek mocy do masy, przelożenia skrzyni biegów, turbo dziura xD bo sluchac się eko naniek w silniku turbo to przyspieszając z 1200 obrotów to dwumase sobie rozwalisz xD a nie przyspieszysz więc i tak musisz zrobic redukcję

. Podam przyklad inny, przed swiftem miałem opla corse C 1.3 cdti ( trubo diesek) o mocy calych 69 Km i momencie 170 Nm gdzie swift ma 83km i 107 Nm ( + magiczne do 50Nm z systemu mild hybrid) o ile są i słowo klucz do , czyli równie dobrze może dodac nam 5 Nm xD i tez spełnia definicję do 50 Nm. Jak myslicie który byl szybszy ? Corsa do setki okolo 15 sekund 14,5 dokladnie. Swift 13,1 waga corsy 1110kg a swifta 911 kg. Ktorym się lepiej wyprzedzało? w sumie nie miałem problemu z żadnym z nich. Każdym trochę inaczej co nie zmienia faktu, że swift jest po prostu szybszy, bo charakterystyka swifta jest mocno zbliżona do tej corsy jesli chodzi o dostepnośc momentu obrotowego a nawet lepsza. Corsa 170 Nm przy 1750-2500 obr/min, swift 107 Nm przy 2800 obr/min Plus jeszcze jest ta miękka hybryda, która potrafi pompowac juz od 1300 obrotów jeśli mamy ochote przy np 60 km/h z 5 biegu. Corsie trochę by zajeło takie wstawanie

i co śmieszniejsze swift od corsy pali mniej benzyny niż corsa diesla ( bo w oplu ktoś pomyslal inaczej i mega krótką skrzynię dali xD , w swiofcie przy 120 mam niższe obroty niz w corsie

A i Swift nie rdzewieje

oglądalem wczoraj auto po 40 tys km od spodu, po dwóch zimach. WYgląda jakby wyjechał dopiero z salonu, no może nie liczac jednego rudego nalotu na śrubie mocującej amortyzator prawy tylny